Orderstatus

Har min order levererats?

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn i menyn på vår webbplats för att kontrollera din beställning.

Hur ändrar jag mängd eller tar bort ett objekt i min beställning?

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn på vår webbplats för att se beställningar du har placerat. Klicka sedan på "Ändra mängd / annullera beställningar" för att hitta och redigera din beställning. Observera att när en order har börjat behandlas eller har fraktats, kan beställningen inte längre redigeras.

Hur spårar jag min beställning?

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn på vår webbplats för att spåra din beställning.

Min beställning kom aldrig.

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn på vår webbplats för att se din beställnings status. Se efter om alla objekt i din beställning redan har levererats. Om dina paket alla visar statusen "levererade", var god kontakta kundtjänst för att få hjälp.

Ett objekt saknas i min leverans.

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn på vår webbplats för att se din beställnings status. Se efter om alla objekt i din beställning redan har levererats. Om dina paket alla visar statusen "levererade", var god kontakta kundtjänst för att få hjälp.

Min produkt saknar delar.

Klicka på "Mitt konto / Orderstatus" längst upp till höger i menyn på vår webbplats för att spåra din beställnings status. Se efter om alla objekt i din beställning redan har levererats. Om dina paket alla visar statusen "levererade", var god kontakta kundtjänst för att få hjälp.

Du är här: Home Hjälp Hjälp Orderstatus